Les Misérables

Den tjuefemte februar, i helga, dro jeg, Maggie og Lea til London tidliig på morgenen for å se på musikalen Les Miz, og svisje litt rundt med undergrunn fra plass til plass i London (forvirrende, bra jeg ikke er guiden).

Togturen brukte jeg og Maggie likesågodt på å lese Frankenstein (English Lit): (på bildet ser du forresten min favorittdrikke, Tropicana Lemonade with Rasperry. Himmelsk!):

Vi gikk rundt omkring i London, mest i området rundt teateret (Queen’s theatre) og Oxford Street.

The M&M-shop. Fire etasjer!!

På Pret A Manger i Oxford Street. Her spiste vi lunsjen vår; deilig müsli-yoghurt, sushi og de gode «brusene» de har der. Alt er organisk og grønt!

Vi dro også innom HMV (favorittbutikken), er sånn som platekompaniet; dvd-himmel. Jeg kjøpte BBC-dramaet ‘Great Expectations’ (Charles Dickens) og en annen en jeg ikke husker navnet på. Jeg har kjøpt alt for mange dvd-er siden jeg kom hit.

Denne mannen var utrolig: Han sto slik som dette i evigheter. For å sette det i perspektiv: han sto slik før vi dro inn på musikalen, og han sto slik da vi kom ut.

Vi dro deretter til matiné-forestillinga:

Inne i salen tok vi et kvikt bilde:

Vi satt på første rad i the stalls- det vil si rett foran skuespillerne. Dette var en helt annen opplevelse enn da jeg har sittet på bakerste rad- man er helt med i spenninga, selv om man kanskje ikke ser gulvet av scenen og «det større bildet.» Dessuten var orkesteret rett foran oss, så musikken svelget oss helt.

Jeg vet ikke hvordan jeg kan beskrive musikalen med ord- det var heelt amazing som vi sa etterpå. Fra første sekund ble vi sugd inn i historien, og vi lo og gråt med dem (i alle fall Maggie og Lea 😉 Må innrømme at jeg selv fikk tårer i øynene også.) Sangene er helt utrolige- de sitter i hodet ditt i evigheter etterpå. Jeg tror jeg må få lagt ut et innlegg med sangene en senere tid. Hvis du noen gang får muligheten til å se stykket- gjør det!! Det er veldig rørende og vakkert.

Det var spesielt en scene som ga meg vanskeligheter for å puste etterpå. (bokstavelig talt). Hele castet sto helt framme på scenen, så kanskje to meter fra oss, og sang en skikkelig powerful sang av full hals. De boret øynene i oss, og spesielt en dame stirret på meg. Jeg ble helt satt ut, og kunne bare si «oh wow» etterpå mens jeg hadde vanskeligheter for å puste. Helt utrolig!

Ramin Karimloo (Maggie’s idol, bless her) spilte Jan Valjean- han var helt utrolig. Hans versjon av Bring him home var det beste jeg noen gang har hørt. H-(something) spilte Javert. Og begge de to spilte i 25th aniversary concert show av Phantom of the Opera (har dvd’en.) Hun som sang On my Own (eponine) ga oss en annen versjon av sangen- for å være ærlig liker jeg «typisk-musikal-versjonen» bedre, men hun var også veldig flink. Også Fantine med I dreamed a dream. Og rett og slett alle sangene. Elsker dem!

Etter musikalen dro vi og spiste middag på en kinarestaurant rett ved siden av (teateret er rett vedsiden av China Town.) Namnam. Etter det rushet vi til undergrunnen hvor vi deretter rushet for å rekke toget fra London Kings Cross til Sandy. Der ble vi plukket opp av Maggie’s vertsfar som kjørte oss hjem til henne. Vi lå over hos henne, og det var såå koselig. Bilder fra da:

Vi så «Black Swan»- psykotisk, skummel, disturbing, men veldig interessant og får deg til å tenke. Og såå vakker dansing da!

Dagen etter brukte jeg og Maggie på å revise litt psykologi til prøven mandag, hehe: Vi var ikke så flinke, følte ikke helt for det:

Maggie lagde også English Breakfast for oss den dagen- kjempegodt, har faktsik ikke hatt det før.

Hadde en kjempebra helg!!

Stine

 

Reklamer

3 tanker på “Les Misérables

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s